Βιογραφικό

Η Δημήτρια Στέλλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθμός πρωτοκόλλου: 226882/5867).

Εξειδικεύεται στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) και ολοκληρώνει το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς στο Παράρτημα Μακεδονίας που πιστοποιείται από την European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT). Ασχολείται με συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι φοβίες, οι ψυχαναγκασμοί και οι κρίσεις πανικού, με διαταραχές προσωπικότητας καθώς και με δυσκολίες που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές σχέσεις και την αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Από το 2016 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπεύτριας και παράλληλα συνεργάζεται ως Ψυχολόγος - Σύμβουλος Οργάνωσης Χρόνου σε παιδιά Λυκείου με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΟΙΔΑΝΙΚΩ.

Πραγματοποίησε την Πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και παράλληλα στα εξωτερικά ιατρεία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ακόμη εργάστηκε ως Ψυχολόγος στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Γιαννιτσών όπου παρείχε συμβουλευτική στα παιδιά και στους γονείς. Επίσης συνεργάστηκε με το Φροντιστήριο ΘΕΩΡΗΜΑ ως Σύμβουλος Οργάνωσης Χρόνου σε παιδιά Λυκείου.

Στο παρελθόν εργάστηκε εθελοντικά για δύο χρόνια ως Ψυχολόγος και ως Υπεύθυνη Συντονισμού των Ψυχολόγων στους Γιατρούς του Κόσμου παρέχοντας ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε ανασφάλιστους θεραπευόμενους.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια. Επίσης πραγματοποιεί και η ίδια σεμινάρια κυρίως για εφήβους στο Φροντιστήριο ΟΙΔΑΝΙΚΩ που συνεργάζεται.

Στο ιδιωτικό της γραφείο πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες για Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία καθώς και συνεδρίες για Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας. Ακόμη παρέχεται η δυνατότητα για συνεδρίες μέσω Skype για κατοίκους εκτός Θεσσαλονίκης και για άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο γραφείο.